Funcționarea optimă a autovehiculului se află în strânsă legătură cu componentele mașinii, ~ iar unul dintre cele mai importante elemente este acumulatorul auto. Astfel, dacă ~ atunci când te-ai urcat la volan ai constatat cu ...

transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Masina saptamanii Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus

Importatorul Auto Italia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiază de o versiune

citeste mai mult

Partener Piese Auto:

Partener Piese Auto

Interviul saptamanii Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania

Influentate de spiritul Zoom-Zoom, automobilele Mazda se diferentiaza prin design si motorizare inspirate de conceptul sport. Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania, a vorbit despre pozitionarea Mazda pe piata auto din Romania si despre

citeste mai mult
Ce cauze poate avea descarcarea bateriei auto

Ce cauze poate avea descarcarea bateriei auto

Funcționarea optimă a autovehiculului se află în strânsă legătură cu componentele mașinii, iar unul dintre cele mai importante elemente este acumulatorul auto. Astfel, dacă atunci când te-ai urcat la volan ai constatat cu stupoare că motorul nu mai pornește, e posibil să fi rămas fără baterie.

De ce „te-a lăsat” bateria?

Așadar, bateria nu mai funcționează și nu mai poți porni motorul. Chiar dacă au existat mici semnale care te avertizau că bateria e pe cale să se defecteze, le-ai ignorat.

Ce întâmplă atunci când bateria mașinii iese din uz? Suprafața cu care au fost tratate plăcile cu dioxid de plumb dispare, cu alte cuvinte sulfatul de plumb nu se mai poate transforma la încărcare în dioxid, iar, în consecință, curentul nu mai poate fi înmagazinat.

O altă situație ce se poate ivi constă în lipsa oricărei reacții chimice a substanței de electroliză, ceea ce poate duce la înlocuirea sa.

Dacă te întrebi care sunt cauzele care au dus la defectarea bateriei, iată o listă cu câteva dintre cele mai frecvente motive:

Consumul inutil al bateriei

După ce scoatem cheile din contact, anumite componente ale autovehiculului încă mai funcționează. De fapt, acest consum este relativ normal – bateria ar trebui să mențină anumite funcții pornite întotdeauna (alarma de securitate, ceasul etc). Cu toate acestea, atunci când apare o problemă la nivelul sistemului electric, consumul îl poate depăși pe cel normal ceea ce generează în mod automat descărcarea bateriei auto.

Încărcarea defectuoasă

Există posibilitatea ca acumulatorul auto să se descarce și în timpul mersului. De altfel, există o sumedenie de modele de automobile ce alimentează luminile, aparatul radio și alte sisteme direct din alternator.

În cazul în care bateriile pentru mașini nu se mai pot încărca în parametri normali, acestea se vor descărca. 

Vibrațiile

Moartea bateriei poate surveni ca urmare a vibrațiilor mecanice – care sunt împărțite între vibrațiile produse din cauza gropilor existente în carosabil și vibrațiile care apar atunci când bateria nu e bine fixată și sunt numite și „vibrații libere” – și vibrații electrice – care apar ca urmare a fenomenului de vibrație a masei active, produs în momentul așa-numitului „dat la cheie”.

Pe de altă parte, unul dintre cele mai frecvente motive pentru care se defectează bateria este montajul necorespunzător. Din acest motiv, este indicat ca atunci când achiziționăm bateria să apelăm la servicii profesionale de montaj.

Depășirea duratei de funcționare a bateriei

Durata de viață a unei baterii auto este de aproximativ 4-5 ani, în condiții normale de utilizare. Având în vedere că încă nu s-a inventat un produs care să facă față cu brio ciclurilor de încărcare-descărcare, orice baterie, indiferent de brand, are o durată limitată de utilizare.

Așadar, ai putea lua în calcul varianta achiziționării unui alt produs dintr-un magazin de baterii auto în cazul în care acumulatorul vechi a depășit acest interval. În caz contrar, este posibil ca bateria să cedeze în momente total nepotrivite, adică chiar atunci când ești în grabă și trebuie să te deplasezi cu mașina.

De unde putem comanda baterii auto la domiciliu?

Piața de baterii auto s-a extins inclusiv în mediul online, iar odată cu apariția eCommerce-ului, a devenit mult mai ușoară alegerea unei oferte convenabile atât din punct de vedere al prețului, cât și din punct de vedere al calității.

Din dorința de a economisi, majoritatea conducătorilor auto își doresc baterii cât mai ieftine, așadar se orientează către opțiuni accesibile.

De altfel, procesul de selecție cere atenție sporită astfel încât să alegi acumulatorul potrivit la un raport excelent între calitate și preț. Unul dintre magazinele de specialitate care furnizează baterii auto la domiciliu este Sorgeti.

De asemenea, achiziționarea produselor din cadrul acestui magazin de baterii auto îți poate aduce un plus de beneficii – montaj, verificări tehnice și service gratuit în punctele de lucru din țară (București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești, Târgoviște, Timișoara).

Așadar, dacă dorești să îți înlocuiești bateria, poți comanda un acumulator auto de calitate de pe website-ul magazinului Sorgeti. Coletul va ajunge la tine în cel mai scurt timp posibil – maxim 48 de ore de la comanda plasată, iar plata se va face în momentul livrării.

La ora actuală, pe lista celor mai căutate baterii auto se numără branduri precum Zap, Fulmen, Varta, Sorgeti și Bosch.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTauto
Stiri auto dupa marca
Alfa Romeo
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Citroen
Dacia
Dodge
Fiat
Ford
Great Wall
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo