Mazda Motor Corporation va prezenta în premiera mondiala, la cea de-a 41-a ~ editie a Salonului Auto de la Tokyo, ce va avea loc între ~ 24 Octombrie – 4 Noiembrie 2009,  noile generatii de motoare si de ~ transmisii automate. Mazda va ...

transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Masina saptamanii Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus

Importatorul Auto Italia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiază de o versiune

citeste mai mult

Partener Piese Auto:

Partener Piese Auto

Interviul saptamanii Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania

Influentate de spiritul Zoom-Zoom, automobilele Mazda se diferentiaza prin design si motorizare inspirate de conceptul sport. Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania, a vorbit despre pozitionarea Mazda pe piata auto din Romania si despre

citeste mai mult
Mazda va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo motoarele de generatie urmatoare SKY-G si SKY-D

Mazda va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo motoarele de generatie urmatoare SKY-G si SKY-D

Mazda

Mazda Motor Corporation va prezenta în premiera mondiala, la cea de-a 41-a editie a Salonului Auto de la Tokyo, ce va avea loc între 24 Octombrie – 4 Noiembrie 2009,  noile generatii de motoare si de transmisii automate.

Mazda va expune noul motor cu injectie directa pe benzina "Mazda SKY-G", motorul diesel "Mazda SKY-D" si noua cutie de viteze automata "Mazda SKY Drive". De asemenea, evenimentul va însemna si debutul conceptului Kiyora, automobil reprezentativ pentru tehnologiile Mazda de mediu si de siguranta.

Tema Mazda pentru aceasta editie a salonului este "Conceptul Mazda SKY – Oferirea placerii de a conduce si echipamente de siguranta si de mediu pentru toti clientii!". Sub sloganul "Azi", "Mâine" si "Viitorul", Mazda va prezenta tehnologii avansate menite sa îmbunatateasca consumul mediu al autovehiculelor Mazda cu 30% pâna în anul 2015, fata de anul 2008. Acesta este unul dintre obiectivele pe termen lung ale viziunii Mazda Sustainable Zoom-Zoom pentru dezvoltarea de noi tehnologii.

Mazda s-a angajat sa îmbunatateasca semnificativ elementele de baza ale automobilelor sale care influenteaza performantele – motoarele, transmisiile si greutatea redusa – pentru a obtine placerea condusului alaturi de caracteristici remarcabile privind protectia mediului si siguranta. Conceptul Mazda SKY defineste abordarea Mazda în dezvoltarea trenurilor de rulare ale generatiilor viitoare ce vor îmbunatati semnificativ perfomantele dinamice ale automobilelor Mazda.

Bazate pe conceptul SKY, elementele din seria "Tehnologia de Mâine" prezentate anul acesta la Salonul Auto de la Tokyo vor include motorul pe benzina cu injectie directa SKY-G si motorul diesel SKY-D. Datorita îmbunatatirii procesului de combustie, ambele motoare ofera un nivel redus de consum si emisii precum si mai multa putere.

Ca parte integranta a conceptului SKY, Mazda va prezenta si "Tehnologiile de astazi", expozitie ce include si sistemul i-STOP, lansat în echiparea noii generatii Mazda3. "Tehnologiile Viitorului" vor prezenta modelul Mazda Premacy Hidrogen RE Hybrid, echipat cu un motor rotativ ce functioneza pe hidrogen si diferite tehnologii aflate în dezvoltare ce au ca scop realizarea unei societati sigure si fara accidente.

Mazda SKY-G este un motor pe benzina cu injectie directa de noua generatie, care prezinta un nivel redus al consumului si performante de putere ridicate datorita eficientei termice. Blocul motor este redesenat pentru a reduce frecarea mecanica si pentru a obtine un mix optim de aer si combustibil. Motorul foloseste de asemenea un sistem de injectie directa pentru a acoperi varietatea modurilor de functionare a propulsorului.

Astfel, consumul de combustibil si cuplul motor sunt îmbunatatite cu aproximativ 15% comparativ cu actualul motor de 2l. Acest lucru a fost realizat prin adoptarea noii generatii de injectoare si a unui mecanism foarte eficient de control variabil al valvelor. Acest motor permite obtinerea unui consum de combustibil pentru Mazda3 echivalent cu cel al actualei Mazda2.

Noul motor diesel SKY-D ofera un consum extrem de redus, un randament crescut dar si emisii scazute. Noul bloc motor reduce frecarea mecanica pâna la nivelul unui motor pe benzina. Prin optimizarea presiunii si a temperaturii din cilindri, a formei camerelor de ardere si a ratei de injectie a combustibilului, arderea este optimizata în ceea ce priveste eficienta termica. Prin folosirea piezo-injectoarelor, a unei turbine în doua nivele si a altor tehnologii, economia de combustibil este cu 20% mai mare decât a actualului motor diesel de 2.2l. Cu acest motor, Mazda a obtinut pentru autovehiculele de marimea unei Mazda6 un consum de combustibil echivalent cu cel al modelului Mazda2.

Transmisia automata Mazda SKY-Drive este foarte eficienta, contribuind la îmbunatatirea semnificativa a economiei de combustibil cu aproximativ 5%, datorita reproiectarii. Ambreiajul poate fi actionat rapid multumita identificarii cantitatii minime de lichid necesare. Acest lucru a ajutat de asemenea si la obtinerea senzatiei ca sistemul functioneaza precum o transmisie dubla.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTauto
Stiri auto dupa marca
Alfa Romeo
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Citroen
Dacia
Dodge
Fiat
Ford
Great Wall
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo