Atunci când ai în vederea deschiderea unui service auto, trebuie să ții ~ cont de alegerea celui mai important dispozitiv, care este elevatorul. Acesta trebuie ~ ales în funcție de specificațiile tehnice, spațiul service-ului și de ...

transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Masina saptamanii Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus

Importatorul Auto Italia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiază de o versiune

citeste mai mult

Partener Piese Auto:

Partener Piese Auto

Interviul saptamanii Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania

Influentate de spiritul Zoom-Zoom, automobilele Mazda se diferentiaza prin design si motorizare inspirate de conceptul sport. Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania, a vorbit despre pozitionarea Mazda pe piata auto din Romania si despre

citeste mai mult
Care este cel mai bun elevator auto pentru un service nou deschis?

Care este cel mai bun elevator auto pentru un service nou deschis?

Atunci când ai în vederea deschiderea unui service auto, trebuie să ții cont de alegerea celui mai important dispozitiv, care este elevatorul. Acesta trebuie ales în funcție de specificațiile tehnice, spațiul service-ului și de bugetul pe care îl ai la dispoziție.  Dacă ești în căutarea elevatorului potrivit pentru service-ul tău nou deschis și îți dorești să eviți  cheltuielile și necazurile inutile, cel mai bine este să începi prin a solicita sfaturi de la specialiști.

Atunci când îți dorești să achiziționezi un ascensor auto, va trebui să iei în considerare nu doar spațiul din atelier, ci și înălțimea tavanului. Înainte de a cumpăra un ascensor, ar fi indicat să consideri și fiabilitatea și volumul acestuia la locul de muncă. Un factor suplimentar, în afară de preț, este serviciul și disponibilitatea pieselor de schimb pe piața autohtonă. Mulți specialiști recomandă să cumperi ascensoarele de la producători consacrați care îți pot oferi garanție și livra piese de schimba, când ai nevoie.

Un elevator auto este un instrument de bază extrem de necesar pentru reparațiile și diagnosticarea vehiculelor. Ce elevator auto funcționează cel mai bine? Alegerea depinde de nevoile și resursele disponibile, astfel, îți vom clasifica și prezenta diferite tipuri de elevatoare auto, pentru ca tu să-l alegi pe cel potrivit pentru afacerea ta.

Tipuri de Elevatoare

Există mai multe tipuri de bază de ascensoare auto, fiecare dintre ele având avantajele și dezavantajele sale. Cel mai frecvent este: ascensoare pe 2 coloane, pe 4 coloane și ascensoare tip foarfecă.

Ascensoarele pe două coloane îți permit să eliberezi roțile în timp ce ridici vehiculul, făcând dispozitivul potrivit pentru înlocuirea acestora. Acestea nu sunt foarte costisitoare, ajungând până la maxim 6000 lei și oferă o susținere stabilă pentru cel mult 4200 kg.

Cele cu patru coloane sunt caracterizate de cea mai mare stabilitate, dar ridică întregul vehicul, împreună cu roțile. Pentru a le elibera, ai nevoie de lifturi mici suplimentare, oferite pe unele modele. Poți efectua cu ușurință serviciul curent, repararea și înlocuirea frânelor, a suspensiei sau a transmisiei.

Elevatoarele de tip foarfecă constau din una sau două platforme ridicate cu pârghii speciale. Ele pot fi ascunse în podea, datorită cărora ocupă mult mai puțin spațiu decât cele cu doua sau patru coloane, fiind mai potrivite pentru atelierele mici, care nu dispun de un spațiu foarte mare. Unele tipuri îți permit să eliberezi roțile în timp ce ridici mașina.

De ce să optezi pentru un elevator cu două coloane?

Cea mai bună alegere pentru atelierele mici vor fi ascensoare cu două coloane. Acestea se caracterizează printr-o universalitate relativ ridicată și permit majoritatea reparațiilor necesare.

Ce funcții trebuie să aibă elevatorul auto cu două coloane?

Cea mai importantă întrebare pe care trebuie să o pui înainte de a cumpăra un ascensor auto este pentru ce este destinat ascensorul. Fiecare mecanic auto cunoaște domeniul de activitate desfășurat în atelierul său și, atunci când cumpără un ascensor, acesta ar trebui să fie ghidat de activitățile pe care le desfășoară și la care urmează să fie utilizat ascensorul.

Nu are rost să investești într-un elevator, care funcționează bine în activități de reparații care nu sunt efectuate într-un anumit atelier sau sunt realizate extrem de rar. Așadar, un ascensor auto ce îndeplinește funcțiile de bază este mai mult decât necesar pentru un service auto la început de drum.

Care sunt avantajele unui ascensor de tip foarfecă?

Ascensoarele tip foarfecă sunt cele mai întâlnite ascensoare pentru mașini. Atunci când nu sunt necesare, nu ocupă spațiu, putând parca mașina pe ele. Sunt foarte ușor de utilizat și nu ocupă mult spațiu.

Cu toate acestea, ascensoarele tip foarfecă reduc capacitatea mecanicilor de a lucra sub mașina și sunt în principal ideale pentru lucrări la roți și frâne, precum și pentru unele lucrări sub motor. Ascensoarele tip foarfec sunt, de asemenea, cea mai puțin costisitoare opțiune.

Alte avantaje:

ideal pentru lucrări și reparații care presupun pentru rotirea rapidă și ușoară a anvelopelor, înlocuirea plăcuțelor de frână sau ridicarea unei mașini suficient de sus pentru a face un schimb de filtre și de ulei rapid

 

ideal pentru service-uri auto cu tavane joase. Dacă ai un  spațiu de activite cu tavan jos, nu vei putea instala un ascensor cu 2 sau 4 coloane din cauza înălțimii tavanului. Acest tip de ascensor tip foarfecă rezolvă această problemă

 

include sisteme de de blocare şi deblocare automată, spre deosebire de celelalte tipuri de ascensoare auto.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTauto
Stiri auto dupa marca
Alfa Romeo
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Citroen
Dacia
Dodge
Fiat
Ford
Great Wall
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo