Noua generaţie Mazda3 MPS, model de referinţă al constructorului japonez şi unul ~ dintre cele mai puternice autovehicule sport din clasa sa, se prezintă cu ~ un design dinamic şi agresiv. Modelul moşteneşte de la predecesorul său o ~ versiune ...

transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Masina saptamanii Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus

Importatorul Auto Italia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiază de o versiune

citeste mai mult

Partener Piese Auto:

Piese auto Autolux.ro
Interviul saptamanii Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania

Influentate de spiritul Zoom-Zoom, automobilele Mazda se diferentiaza prin design si motorizare inspirate de conceptul sport. Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania, a vorbit despre pozitionarea Mazda pe piata auto din Romania si despre

citeste mai mult
Noua generatie Mazda3 MPS a fost lansata oficial in Europa

Noua generatie Mazda3 MPS a fost lansata oficial in Europa

Mazda

Noua generaţie Mazda3 MPS, model de referinţă al constructorului japonez şi unul dintre cele mai puternice autovehicule sport din clasa sa, se prezintă cu un design dinamic şi agresiv. Modelul moşteneşte de la predecesorul său o versiune evoluată a performantului motor MZR 2,3 litri DISI turbo.

Prin intermediul implementării unei tehnologii unice Mazda – "single-nanotechnology" – şi al optimizării propulsorului, noua Mazda3 MPS respectă reglementările euro V, fără a face niciun compromis în ceea ce priveşte sportivitatea. Noua Mazda3 MPS este disponibilă în România la un preţ de 26.290 de euro (cu toate taxele incluse).
 
La exterior, noul model păstrează atributele sportive al versiunii clasice, potenţând componente precum spoilerul frontal în cinci puncte prin elemente specifice MPS. În premieră, Mazda3 MPS prezintă o priză de aer poziţionată în centrul capotei, aceasta contribuind atât la aspectul agresiv al vehiculului, cât şi la creşterea eficienţei sistemului de răcire.

Partea frontală este redesenată, spoilerul, grila radiatorului, farurile şi aripile atribuindu-i noii versiuni un aer atletic. Pasajele roţilor adăpostesc jante de aliaj noi, de 18 inchi, cu un design 3D, similar modelului RX-8. Partea din spate integrează lămpi cu LED-uri, un spoiler de mari dimensiuni care asigură un nivel superior de stabilitate la viteze ridicate şi un sistem de evacuare cu două ţevi de eşapament sport.

Designul aerodinamic al noii generaţii a facilitat obţinerea unui coeficient de rezistenţă la înaintare de 0,32, noua Mazda3 MPS fiind astfel unul dintre cele mai aerodinamice modele din clasă.

Interiorul noii Mazda3 MPS este o combinaţie unică între sportivitate şi ergonomie. Pasagerii din faţă beneficiază de confortul scaunelor sport, cu tapiţerie parţial de piele, care asigură un suport lateral şi lombar foarte bun. Comenzile sunt dispuse ergonomic, fiecare element fiind regăsit intuitiv, în timp ce schimbătorul de viteze este poziţionat mai sus şi mai aproape de şofer.

Consola centrală integrează două ecrane LCD care oferă informaţii despre sistemele de navigaţie, audio şi de climatizare, acestea fiind poziţionate în partea superioară a bordului pentru o vizibilitate crescută. Pasagerii vor recunoaşte cu uşurinţă interiorul noului model, acesta integrând indicatoare de bord personalizate MPS şi inserţii şi cusături de culoare roşie la nivelul bordului, al tapiţeriei scaunelor şi al portierelor.

Confortul este sporit de sistemul audio Bose® cu 10 difuzoare şi de opţiunea de conectare prin Bluetooth atât a telefoanelor mobile, cât şi a altor dispozitive portabile multimedia compatibile. De asemenea, în echiparea standard a noii Mazda3 MPS este inclus şi sistemul de acces şi pornire fără cheie.

Propulsorul turbo de 2,3l permite noii Mazda3 MPS să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 6,1 secunde şi să atingă o viteză maximă de 260 de km/h. Motorul dezvoltă 260 CP şi un cuplu maxim de 380 Nm în condiţiile unui consum de combustibil rezonabil şi respectând reglementările euro V. Unul dintre elementele care a influenţat pozitiv consumul şi nivelul emisiilor este catalizatorul unic Mazda ce integrează tehnologia "singe-nanotechnology" şi utilizează mai puţin metal preţios pentru procesul de filtrare. O contribuţie semnificativă au avut şi performanţele aerodinamice şi direcţia asistată electric. Inginerii Mazda au optimizat şi modul în care forţa motorului este transmisă roţilor, astfel încât fenomenul de "torque steer" a fost redus la maxim.

Siguranţa noii versiuni Mazda3 MPS este sporită de caroseria de nouă generaţie, care înglobează cu 17% mai mult oţel dur-aliat faţă de versiunea anterioară, precum şi ranforsări speciale. Alături de noile jante de aliaj, noul model beneficiază de discuri de frână mai mari pentru roţile din faţă (32 de cm), precum şi de anvelope Dunlop proiectate special pentru acest vehicul.

O listă considerabilă de sisteme electronice echipează standard Mazda3 MPS. Printre acestea se regăsesc asistenţa electronică a frânării, ABS, 6 airbag-uri, controlul dinamic al stabilităţii (DSC), faruri adaptive cu lămpi bi-xenon(AFS), senzori de monitorizare a presiunii în pneuri, sistemul de monitorizare a lateralului şi părţii din spatele autovehiculului (RVM), sistemul de semnalizare a frânării de urgenţă (ESS) şi senzori de parcare.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTauto
Stiri auto dupa marca
Alfa Romeo
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Citroen
Dacia
Dodge
Fiat
Ford
Great Wall
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo