Ford Europa a confirmat angajamentul faţă de Campionatul Mondial de Raliuri FIA ~ WRC, anunţând că îşi va continua participarea în cadrul următorelor două sezoane. ~ Ford, împreună cu partenerul său pe termen lung M-Sport, va ...

transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Masina saptamanii Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus

Importatorul Auto Italia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiază de o versiune

citeste mai mult

Partener Piese Auto:

Piese auto Autolux.ro
Interviul saptamanii Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania

Influentate de spiritul Zoom-Zoom, automobilele Mazda se diferentiaza prin design si motorizare inspirate de conceptul sport. Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania, a vorbit despre pozitionarea Mazda pe piata auto din Romania si despre

citeste mai mult
Ford va participa la Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC

Ford va participa la Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC

Ford

Ford Europa a confirmat angajamentul faţă de Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC, anunţând că îşi va continua participarea în cadrul următorelor două sezoane. Ford, împreună cu partenerul său pe termen lung M-Sport, va continua programul WRC de succes în 2010 şi 2011.

Modelul doborâtor de recorduri Ford Focus RS World Rally Car, care a câştigat titlul mondial al constructorilor în anii 2006 şi 2007, îşi va provoca din nou concurenţa pe decursul următorului sezon. Din 2011, echipa va concura cu Ford Fiesta S2000, maşină dezvoltată având la baza modelul de succes Fiesta – unul dintre cele mai bine vândute autovehicule la nivel european.

Echipa va folosi aceeaşi aliniere la start, compusă din Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen şi Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila. Partenerii principali BP şi Abu Dhabi îşi vor aduce în continuare aportul.

Ford beneficiază de o moştenire îndelungată, de succes, la nivelul raliurilor mondiale. Cu 71 de victorii în cadrul etapelor WRC şi cu un record de 115 curse consecutive finalizate în puncte, Ford reprezintă una dintre cele mai de succes echipe prezente în competiţie. Formaţia înaintează pe decursul acestei săptămâni în cadrul etapei Finlandei, cu Mikko Hirvonen şi Jarmo Lehtinen aflaţi în fruntea clasamentului piloţilor.

John Fleming, preşedinte şi CEO al Ford of Europe, a subliniat convingerea părţilor implicate de a  îşi continua activitatea în cadrul WRC. "Am lucrat îndeaproape cu Malcolm şi M-Sport pentru a ajunge la acest nivel, iar anunţul de astăzi este important din prisma angajamentului pe care ni-l asumăm, de a menţine poziţia de valoare, pe care Ford o ocupă în motorsport, la nivel mondial. Acest angajament reînnoit se bazează pe colaborarea excelentă pe care o desfăşurăm cu Malcom şi echipa sa," a adaugat acesta.

"WRC-ul reprezintă cea mai dură competiţie la nivel de motorsport, dedicată autovehiculelor de producţie în masă, şi suntem încântaţi să ne menţinem participarea. Consider că succesul nostru în WRC şi în cadrul altor discipline motorsport adaugă un motiv suplimentar pentru care angajaţii Ford sunt mândri de compania pentru care lucrează. Sper că îmi vor împărtăşi acest sentiment de mândrie, regăsind autovehiculele marca Ford pe podiumul învingătorilor la nivel mondial şi în anii care vor urma," a adăugat John Fleming.

Ian Slater, Vicepreşedinte Comunicare al Ford Europa, a declarat: "Cu toţii în cadrul Ford suntem mândri de moştenirea valoroasă în motorsport, de succesul de care ne-am bucurat în cadrul WRC – în special de titlurile obţinute în 2006 şi 2007 – iar acest nou angajament faţă de WRC, asumat împreună cu Malcom, dovedeşte că suntem nerăbdători să atingem noi reuşite."

"Precum Campionatul Mondial de Raliuri este important pentru Ford, înţelegem cât de semnificativă este pentru WRC continuitatea prezenţei mărcii Ford în cadrul competiţiei. Toată lumea lucrează din greu în scopul de a transforma raliurile internaţionale în competiţii cât mai atractive pentru constructori, pentru presă şi pentru public, şi suntem încrezători că acest fapt va intensifica beneficiile obţinute de către Ford şi va atrage tot mai mulţi competitori în anii ce urmează," a adăugat acesta.

Gerard Quinn, Senior Manager pe parte de Motorsport al Ford Europa, a precizat în legatură cu anunţul făcut public astăzi: "Participarea Ford în carul WRC are ca principal obiectiv expunerea calităţilor de care dispun produsele noastre de zi cu zi şi transmiterea unui mesaj clar către public, din cadrul unui mediu extrem de competitiv. WRC-ul poate fi considrat un showroom global, iar continuitatea noastră în cadrul campionatului nu este numai benefică pentru Ford, ci şi pentru acest sport în sine."

"Campionatul Mondial de Raliuri a înregistrat recent un progres semnificativ, în special în reducerea costurilor de participare şi în confirmarea unui nou regulament tehnic pe termen lung, care are rolul de a aduce stabilitate printre constructori. Credem că, având la bază aceste modificări, campionatul va beneficia de o expunere intensă la nivel global, conducând la atragerea a noi competitori, care să ne urmeze pe aceasta cale peste doi ani," a declarat Quinn.

Directorul M-Sport Malcolm Wilson a afirmat: "Sunt încântat să menţin colaborarea cu Ford. Anunţul reprezintă un vot de încredere în M-Sport şi dovedeşte importanţa pe care Ford o deţine în WRC."

"Avem la dispoziţie o aliniere la start dinamică, tânără, care continuă să câştige experienţă şi maturitate. Modelul Focus RS WRC şi-a dovedit de nenumărate ori viteza, puterea şi fiabilitatea, dându-ne şansa să dezvoltăm infrastructura necesară în cadrul locaţiei Dovenby Hall pentru a produce, cu suportul Ford, o Fiesta S2000 capabilă să se angreneze în lupta cu rivalii noştri din 2011. Nu concurăm în WRC doar pentru distracţie, suntem prezenţi pentru a ne provoca adversarii în bătălia pentru titluri şi vom face tot ce ne stă în putere pentru a câştiga."

"Pe parcursul anilor 2010 şi 2011 ne dorim să menţinem prezenţa de valoare a Ford în parcul de service WRC, atât prin intermediul echipei oficiale, cât şi prin intermediul clienţilor noştri," a adăugat Wilson.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTauto
Stiri auto dupa marca
Alfa Romeo
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Citroen
Dacia
Dodge
Fiat
Ford
Great Wall
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo