Cele mai noi modele Audi au castigat calificative maxime la patru teste ~ de siguranta prestigioase. Modelele Audi A4 si Q5 au primit calificative maxime ~ de cinci stele si la noile teste de siguranta si mai exigente, ~ din cadrul Programului european de ...

transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Masina saptamanii Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus

Importatorul Auto Italia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiază de o versiune

citeste mai mult

Partener Piese Auto:

Partener Piese Auto

Interviul saptamanii Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania

Influentate de spiritul Zoom-Zoom, automobilele Mazda se diferentiaza prin design si motorizare inspirate de conceptul sport. Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania, a vorbit despre pozitionarea Mazda pe piata auto din Romania si despre

citeste mai mult
Audi a primit calificative maxime la testele de siguranta

Audi a primit calificative maxime la testele de siguranta

Audi

Cele mai noi modele Audi au castigat calificative maxime la patru teste de siguranta prestigioase. Modelele Audi A4 si Q5 au primit calificative maxime de cinci stele si la noile teste de siguranta si mai exigente, din cadrul Programului european de testare la impact (NCAP).

Administratia nationala pentru siguranta traficului rutier din S.U.A. (NHTSA) a confirmat aceasta performanta de exceptie in privinta sigurantei la impact si a acordat un calificativ de cinci stele ambelor automobile, pentru toate categoriile.

In plus, Institutul pentru asigurarea securitatii pe autostrazi  (IIHS), o organizatie americana pentru protectia consumatorilor, a oferit modelului Audi Q5 cea mai inalta distinctie, titlul de "Top Safety Pick" – cea mai buna alegere in privinta sigurantei.

Urmand traditia modelelor Audi A3, A4, A6 si Audi Q7, modelul Audi Q5 a primit acum calificative maxime de la renumitul Institut pentru asigurarea securitatii pe autostrazi (IIHS) din Statele Unite ale Americii. Audi a devenit astfel primul producator de automobile din lume care a castigat a cincea oara consecutiv mult ravnitul titlu de "Top Safety Pick".

Institutul american pentru asigurarea securitatii pe autostrazi stabileste standardele pentru automobile, in numele industriei americane de asigurari. In acest scop, organizeaza un test de impact frontal si unul de impact lateral pentru fiecare automobil, simuland si o coliziune a partii din spate.

Certificatul de "Top Safety Pick" este acordat doar daca sunt obtinute calificative maxime la toate cele trei discipline, si cu conditia ca sistemul electronic de stabilitate (ESP) sa fie oferit ca dotare standard.

Acest test de impact lateral din cadrul sistemului de teste la impact ale Institutului pentru asigurarea securitatii pe autostrazi este extrem de exigent. In cadrul acestuia, automobilul testat, cu o viteza de 50 km/h (31 mph), sufera un impact lateral cu o bariera mobila, care simuleaza un SUV tipic american. Sunt evaluate deformarile structurale rezultate, impreuna cu efectele cinematice si ale impactului asupra pasagerilor.

Modelul Audi Q5 s-a evidentiat prin comportamentul de exceptie la impact – caroseria sa este extrem de rezistenta, datorita componentelor din otel de inalta rezistenta si otel de ultra-inalta rezistenta.

Comenzile interconectate ale sistemelor de retentie, care se adapteaza fiecarui tip de impact in parte, impreuna cu cele maximum opt airbaguri reduc si mai mult riscul de accidentare.

In cazul simularii coliziunii partii din spate a automobilului, Institutul pentru asigurarea securitatii pe autostrazi evalueaza efectele impactului asupra gatului si coloanei vertebrale. Pentru modelul Audi Q5, sistemul integrat de tetiere si designul optimizat al geometriei scaunelor, reduc riscul de accidentare la nivelul gatului.

Institutul pentru asigurarea securitatii pe autostrazi nu efectueaza teste pentru comportamentul in cazul coliziunilor partii din spate a automobilului la viteze ridicate. Pentru aceste situatii, barele din spate, rotile din spate si pragurile  modelului Audi Q5 au un design creat special pentru reducerea energiei de impact. Rezervorul de carburant este amplasat in zona frontala protejata a suportului puntii spate, iar pompa de carburant este dezactivata in eventualitatea unui impact.

Ambele modele, Audi Q5 si Audi A4, au primit calificativul maxim de cinci stele  in cadrul testelor de siguranta Euro NCAP, pentru care a fost utilizat un sistem de evaluare nou si mai amplu. Consortiul Euro NCAP este alcatuit din reprezentanti internationali ai ministerelor transporturilor din tarile europene, asociatii ale producatorilor de automobile, organizatii de asigurari si de protectie a consumatorilor.

Acest sistem evalueaza comportamentul la impact al automobilelor noi. Exigenta testelor depaseste cu mult, in mod traditional, standardele legislatiei europene. Din februarie 2009, Euro NCAP a adoptat teste si mai exigente: pe langa protectia pasagerilor adulti, sistemul de calificative se refera si la standardele pentru protectia copiilor si pietonilor, precum si la nivelul de siguranta activa. 
Ambele modele, Audi A4 si Audi Q5, au obtinut calificative mari la toate disciplinele.

Modelele A4 si Q5 au obtinut 93, respectiv 92 de procente pentru protectia pasagerilor adulti in cazul coliziunilor frontale, laterale si al celor simulate pentru partea din spate a automobilului. De asemenea, ambele automobile au obtinut punctaje de exceptie pentru siguranta copiilor, cu 84 din 100 de procente – o dovada impresionanta de succes al amplului concept Audi privind siguranta, "Platforma modulara longitudinala", care sta la baza modelelor sedan A4 de clasa medie si SUV Q5. 

Asigurarea protectiei pentru pietoni si ciclisti este o alta preocupare importanta pentru Audi. Partea frontala a modelului Audi A4, cu design special, are rolul de a reduce la minimum consecintele unei coliziuni, datorita barei de protectie fata captusite cu spuma, zonei de deformare generoase, panourilor cu zone de deformare bine definite si unui sistem special deformabil, de fixare a aparatorii fata. Toate acestea fac din modelul Audi A4 unul dintre primele automobile care indeplinesc toate cerinte legale noi pentru protectia pasagerilor, in Japonia si Europa.

Concluzia expertilor americani in domeniul sigurantei, in concordanta cu cea a omologilor europeni, a fost urmatoarea: modelele Audi A4 si Audi Q5 sunt printre cele mai sigure din clasele lor.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTauto
Stiri auto dupa marca
Alfa Romeo
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Citroen
Dacia
Dodge
Fiat
Ford
Great Wall
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo