Mai multi furnizori americani de piese de schimb vor fi obligati probabil ~ la o depunere de bilant, dupa ce producatroul auto Chrysler s-a plasat ~ sub protectia legii falimentului, oprind activitatea la fabricile sale pe o perioada ~ de câteva ...

transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Masina saptamanii Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus

Importatorul Auto Italia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiază de o versiune

citeste mai mult

Partener Piese Auto:

Partener Piese Auto

Interviul saptamanii Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania

Influentate de spiritul Zoom-Zoom, automobilele Mazda se diferentiaza prin design si motorizare inspirate de conceptul sport. Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania, a vorbit despre pozitionarea Mazda pe piata auto din Romania si despre

citeste mai mult
Situatia firmei Chrysler ar putea duce la falimentul furnizorilor de piese

Situatia firmei Chrysler ar putea duce la falimentul furnizorilor de piese

Chrysler

Mai multi furnizori americani de piese de schimb vor fi obligati probabil la o depunere de bilant, dupa ce producatroul auto Chrysler s-a plasat sub protectia legii falimentului, oprind activitatea la fabricile sale pe o perioada de câteva saptamâni, informeaza AFP.

În cel mai rau caz, problemele acestor furnizori ar putea avea efecte asupra productiei din Statele Unite a producatorilor auto Ford si Toyota, in pofida eforturilor acestora de securizare a proviziilor. Agentia de evaluare financiara Standard and Poor`s a avertizat asupra riscurilor care exista din cauza interconectarii furnizorilor nord-americani.

Agentia a anuntat ca ar putea scadea notele a sase mari furnizori de piese de schimb americani, dupa depunerea de bilant a lui Chrysler. Chrysler a inceput de joi restructurarea sub supravegherea unui administrator judiciar, restructurare pe care statul american si producatorul auto o doresc a fi cât mai scurta, datorita aliantei cu Fiat.

Cea mai mare parte a uzinelor Chrysler au intrat in somaj tehnic pe perioada acestei proceduri cu o durata nedeterminata. Furnizorii de piese de schimb au in vedere si faptul ca General Motors, care are la dispozitie un termen de pâna la 1 iunie pentru a prezenta statului un plan de restructurare, isi va inchide vara aceasta fabricile de asamblare pe o perioada de mai multe saptamâni, pentru a reduce stocurile de masini care nu au fost vândute.

"O serie de furnizori de rangul doi ar putea avea probleme din cauza depunerii de bilant a lui Chrysler", ducând la intreruperi in reteaua de aprovizionare, precizeaza Standard and Poor`s. Ford a minimalizat riscul unui impact al dificultatilor concurentului sau pe piata afacerilor, declarând ca "a muncit luni intregi pentru ca climatul extern si restructurarea sectorului auto sa nu incetineasca" propria sa restructurare. Toyota a anuntat la rândul sau o marire a perioadei de pauza intre ciclul de productie a celor doua modele ale sale, berlina Camry si masina 4x4 RAV4.

"Concesionarii nu mai cer aceste modele", a justificat unul dintre conducatorii producatorului auto japonez, Robert Carter, intr-o conferinta telefonica. Analistul independent Laurie Hargour-Felax estimeaza ca dificultatile Chrysler vor fi "devastatoare" pentru furnizorii sai: "Din pacate, vom asista la falimentul mai multor furnizori de piese de schimb dupa anuntarea" depunerii de bilant a lui Chrysler.

În jur de 40 de furnizori de piese de schimb s-au plasat sub protectia legii falimentului in 2008. Si cel mai important acesti furnizori, Delphi (o fosta filiala a General Motors), a ramas blocat la procedura depunerii de bilant pe care ar fi trebuit sa o finalizeze de mult timp.

Pentru organizatiile profesionale din domeniu, care au cerut mai mult de 25 de miliarde de dolari de ajutor de la Trezorerie, si care au primit cinci miliarde in luna aprilie, sunt in joc un milion de posturi. Furnizorii de piese se pregatesc de ce e mai rau si nu se asteapta la vreo ameliorare in lunile urmatoare, afirma David Allardice, economist la Walsh College, o scoala de comert din Michigan.

Singurul lucru pozitiv il reprezinta scaderea preturilor la unele materii prime si produse transformate, precum aluminiul, cablurile sau otelul.

Material furnizat de Agentia de Presa AGERPRES

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTauto
Stiri auto dupa marca
Alfa Romeo
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Citroen
Dacia
Dodge
Fiat
Ford
Great Wall
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo