Guvernatorul statului federal din vestul Indiei, Maharashtra, Shri. S. C. Jamir, si ~ prof. dr. Jochem Heizmann, membru al consiliului de administratie al societatii Volkswagen ~ Aktiengesellschaft pentru sectorul productia concernului, au inaugurat ...

transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Masina saptamanii Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus

Importatorul Auto Italia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiază de o versiune

citeste mai mult

Partener Piese Auto:

Partener Piese Auto

Interviul saptamanii Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania

Influentate de spiritul Zoom-Zoom, automobilele Mazda se diferentiaza prin design si motorizare inspirate de conceptul sport. Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania, a vorbit despre pozitionarea Mazda pe piata auto din Romania si despre

citeste mai mult
Volkswagen a inaugurat o noua fabrica in Pune, India

Volkswagen a inaugurat o noua fabrica in Pune, India

Volkswagen

Guvernatorul statului federal din vestul Indiei, Maharashtra, Shri. S. C. Jamir, si prof. dr. Jochem Heizmann, membru al consiliului de administratie al societatii Volkswagen Aktiengesellschaft pentru sectorul "productia concernului", au inaugurat oficial, alaturi de aproximativ 500 de oaspeti din toata lumea, noua fabrica a concernului Volkswagen din India. Linia de productie din Pune este pentru Volkswagen o componenta esentiala pentru atingerea obiectivelor ambitioase de dezvoltare pe subcontinentul indian.

Activitatea de productie în fabrica din Pune va începe în luna mai 2009 cu modelul compact Skoda Fabia. Începând cu primavara anului 2010 va fi demarata, în mod suplimentar, productia unei versiuni hatchback a modelului Volkswagen Polo conceputa special pentru piata din India. Cu un volum total de finantare de 580 milioane euro, fabrica din Pune este pâna în prezent cea mai importanta investitie realizata de o firma germana în India. Capacitatea anuala maxima este de pâna la 110.000 autovehicule destinate pietei din India.

"Prin demararea productiei în noua noastra fabrica din statul indian Maharashtra, concernul Volkswagen s-a lansat definitiv pe piata de perspectiva din India. Prin productia la nivel local a modelelor din marcile Volkswagen si Skoda în Pune vom profita mai bine de dezvoltarea exploziva a pietei de automobile din India", a afirmat Heizmann cu ocazia ceremoniei de inaugurare.

În ciuda efectelor crizei financiare si economice, dorinta mobilitatii individuale este în continuare foarte mare în India. Expertii estimeaza ca piata automobilelor din aceasta tara va înregistra o crestere anuala pâna în 2014 de la 1,2 milioane unitati în prezent la peste 2 milioane autovehicule.

Concernul Volkswagen produce deja din anul 2001 în fabrica sa din Aurangabad autovehicule marcile Skoda, Volkswagen si Audi. Suplimentar fata de extinderea capacitatilor de productie, concernul investeste si în industria performanta a componentelor din India, precum si în extinderea unei retele nationale de distributie.

Cu ocazia inaugurarii, Jörg Müller, presedinte si director executiv al grupului Volkswagen India, a subliniat importanta noii fabrici în regiunea industriala Chakan: "Prin modelele sale, Volkswagen este deja o componenta vizibila a "mobilitatii - made in India. Din acest motiv, este un prilej suplimentar de bucurie sa oferim, prin noua noastra fabrica din Pune, un stimul suplimentar pentru dezvoltarea ulterioara a marcilor noastre din India, precum si pentru locuitorii din aceasta regiune".

Fabrica din Pune este una dintre cele mai moderne linii de productie ale concernului Volkswagen. Acesta dispune de o capacitate variata de productie, cu o contributie importanta din partea furnizorilor locali. Fabrica este singura locatie de productie a unui fabricant de automobile german în India, care include toate etapele – de la prese, la executia de caroserii si vopsitorie pâna la montaj.

Pâna la finalul anului 2010, Volkswagen intentioneaza sa angajeze la fabrica din Pune un numar total de aproximativ 2.500 de angajati. Contractul pentru realizarea noii fabrici a fost semnat în luna noiembrie 2006 – ceea ce înseamna cu mai bine de doi ani înainte de ceremonia de deschidere de la aceasta data.

În anul 2008, concernul Volkswagen a produs la nivel mondial 6,347 milioane autovehicule, din care aproximativ 66,2 procente (4,201 milioane autovehicule) în strainatate. Fabrica din Pune este cel de-al 61-lea centru de productie la nivel mondial al concernului alcatuit din noua marci.

Pe parcursul ceremoniei de inaugurare, Jörg Müller a donat o ambulanta catre spitalul Crucii Rosii din Pune si a anuntat ca va oferi în mod suplimentar sprijin pentru realizarea unei scoli primare locale.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTauto
Stiri auto dupa marca
Alfa Romeo
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Citroen
Dacia
Dodge
Fiat
Ford
Great Wall
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo