AUDI AG este primul constructor de automobile din lume care dezvolta a ~ doua generatie de masini de curse diesel. Audi doreste sa-si declare inca ~ o data suprematia si sa-si consolideze expertiza in tehnologia auto in cadrul ~ legendarei curse de 24 de ore ...

transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Masina saptamanii Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus

Importatorul Auto Italia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiază de o versiune

citeste mai mult

Partener Piese Auto:

Partener Piese Auto

Interviul saptamanii Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania

Influentate de spiritul Zoom-Zoom, automobilele Mazda se diferentiaza prin design si motorizare inspirate de conceptul sport. Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania, a vorbit despre pozitionarea Mazda pe piata auto din Romania si despre

citeste mai mult
Audi R15 TDI, primul model din a 2-a generatie de masini de curse diesel

Audi R15 TDI, primul model din a 2-a generatie de masini de curse diesel

Audi

AUDI AG este primul constructor de automobile din lume care dezvolta "a doua" generatie de masini de curse diesel. Audi doreste sa-si declare inca o data suprematia si sa-si consolideze expertiza in tehnologia auto in cadrul legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans cu ajutorul noului model Audi R15 TDI.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans este un prilej foarte potrivit pentru atingerea acestui obiectiv, intrucat eficienta si economia de carburant sunt caracteristici necesare pentru masinile care participa la traditionala cursa de anduranta din Franta. Structura usoara, conceptele de conducere ecologice si caracteristicile aerodinamice bine gandite sunt punctele de interes la cursa de la Le Mans, la fel cum sunt si in cadrul dezvoltarii modelelor de serie. De aceea, regulamentul acorda in mod deliberat multa libertate inginerilor.

Audi Sport a exploatat din plin aceasta libertate de creatie si a mai adus pe pista o noua masina LMP1 care este foarte diferita de toate masinile sport care au participat anterior la cursa de la Le Mans. "Modelul R15 TDI dispune de multe solutii tehnice complete, nemaivazute pana acum la un prototip sport", explica Directorul Diviziei Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich.

Inima modelului R15 TDI este nou dezvoltatul motor V10 TDI de peste 600 cp, cu un cuplu maxim de peste 1.050 Newton metri si care reprezinta cea mai noua versiune a tehnologiei TDI inventate de Audi. Unitatea de propulsie este mai compacta si mai usoara decat motorul cu doisprezece cilindri folosit pentru modelul R10 TDI anterior. Consumul de carburant specific si nivelul de emisii de CO2 asociat au fost, de asemenea, reduse. Inovatiile in domeniile turbocompresoarelor si injectiei de carburant asigura simultan o reactie mai buna din partea motorului. Modelul R15 TDI este echipat, de asemenea, cu o noua generatie de filtre de particule si mai usoare.

Caracteristicile aerodinamice ale noii masini sport care joaca un rol deosebit de important in timpul cursei de la Le Mans sunt extrem de rafinate. Ca si la modelul Audi A4 care a castigat campionatul DTM in 2008, fluxul de aer care circula pe langa si prin automobil a fost optimizat utilizand dinamica fluidelor computationale (Computational Fluid Dynamics). Printre numeroasele solutii inovatoare care pot fi observate la prima vedere sunt si o aripa posterioara suspendata in partea de sus si o parte frontala inalta.

Sistemul electric al masinii sport care va participa la Le Mans este complet nou. Se utilizeaza pentru prima data o baterie litiu-ion, cu care sunt prevazute si automobilele hibride. Aceasta este mai usoara decat bateria conventionala si furnizeaza o tensiune mai mare.

Farurile montate la modelul R15 TDI sunt de asemenea mai puternice. La aceasta cursa de la Le Mans, Audi concureaza pentru prima data cu o unitate pentru faza scurta compusa integral din LED-uri, care reprezinta urmatoarea generatie a tehnologiei LED de la Audi pentru automobilele de serie.

Sasiul si suspensia acestei masini sport diesel ascund de asemenea numeroase solutii inovatoare. Datorita conceptului de aerodinamica, suspensiile din fata si din spate au fost ridicate. Cu un ampatament mai lung si o greutate optimizata, modelul R15 TDI este semnificativ mai agil decat predecesorul sau.

Audi este singurul constructor de automobile care a castigat faimoasa cursa de 24 de ore de la Le Mans cu o masina diesel. "Cu modelul R15 TDI am creat o baza care ne va ajuta sa castigam si in 2009", afirma Directorul Diviziei Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. Audi R15 TDI a avut debutul competitional, participand la cursa de 12 ore de la Sebring, Florida in SUA, pe 21 martie.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTauto
Stiri auto dupa marca
Alfa Romeo
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Citroen
Dacia
Dodge
Fiat
Ford
Great Wall
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo