Seat a prezentat ministrului spaniol al industriei, turismului şi comerţului, Miguel Sebastián, ~ un prototip de automobil electric la care lucrează în prezent producătorul spaniol. ~ Proiectul Seat are ca obiect un model León Twin ...

transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Masina saptamanii Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus

Importatorul Auto Italia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiază de o versiune

citeste mai mult

Partener Piese Auto:

Partener Piese Auto

Interviul saptamanii Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania

Influentate de spiritul Zoom-Zoom, automobilele Mazda se diferentiaza prin design si motorizare inspirate de conceptul sport. Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania, a vorbit despre pozitionarea Mazda pe piata auto din Romania si despre

citeste mai mult
Seat a prezentat guvernului spaniol proiectul de realizare a unui automobil electric

Seat a prezentat guvernului spaniol proiectul de realizare a unui automobil electric

Seat

Seat a prezentat ministrului spaniol al industriei, turismului şi comerţului, Miguel Sebastián, un prototip de automobil electric la care lucrează în prezent producătorul spaniol. Proiectul Seat are ca obiect un model León Twin Drive Ecomotive cu propulsor electric, echipat cu o baterie cu litiu-ion pentru trasee urbane, conectat ingenios la un motor intern cu ardere cu nivel optim de consum în mediul interurban, informeaza un comunicat de presa al companiei.

Expunerea proiectului a fost realizată la Centrul Tehnic Seat, în prezenţa lui Antoni Soy, secretarul pentru industrie şi comerţ al guvernului catalan (Generalitat de Catalunya), precum şi a primarilor localităţilor în care se află liniile de producţie ale modelelor Seat. Compania Seat a fost reprezentată de Francisco García Sanz, membru al colegiului director al Volkswagen şi preşedinte al consiliului de administraţie Seat, precum şi de Erich Schmitt, preşedintele Seat.

García Sanz a subliniat importanţa acestui automobil din punctul de vedere al investiţiei realizate, nu doar din perspectivă ecologică, ci şi pentru viitorul companiei. "În timp ce în ultima jumătate de secol am contribuit decisiv la asigurarea mobilităţii unei întregi generaţii, în prezent, 50 de ani mai târziu, ne concentrăm atenţia asupra dobândirii rolului de leader în procesul de dezvoltare şi industrializare pentru realizarea unui tip de automobil care să îmbine un propulsor electric cu un motor cu ardere".

De asemenea, el a subliniat necesitatea implicării tuturor structurilor interesate pentru garantarea viitorului dezvoltării durabile: "Tehnologia de produs în sine nu reprezintă o garanţie a succesului. Implicarea companiilor din sectorul energiei electrice, precum şi susţinerea clară din partea autorităţilor administrative prezintă o importanţă decisivă pentru garantarea mobilităţii şi a autonomiei utilizatorilor".

Planul, care se va derula până în anul 2014, are ca obiect studierea şi promovarea tehnologiei de propulsie hibrid "plug-in", cu renunţarea treptată la utilizarea motoarelor cu combustie internă, precum şi cu lansarea pe piaţă a modelelor Seat cu un consum foarte redus de carburant şi emisii ecologice de CO2. Ulterior, reprezentanţii prezenţi la eveniment au primit o descriere a caracteristicilor tehnice a proiectului Seat León Twin Drive Ecomotive. 

Primul prototip de autovehicul cu propulsor electric realizat de producătorul spaniol de automobile are la bază un model León care înlocuieşte motorul tradiţional cu combustie cu unul electric. Au fost modificate şi alte elemente, cum ar fi cutia de viteze, servofrâna, sistemele de încălzire şi răcire, precum şi o mare parte a componentelor electronice. Motorul este alimentat de un set de baterii cu litiu-ion, amplasate în secţiunea posterioară a autovehiculului, asigurând o putere permanentă de 35 kW şi o viteză de 100 km/h.

Acest prototip va permite inginerilor de la Centrul Tehnic Seat să studieze caracteristicile specifice sistemelor electrice de propulsie. Mai mult decât atât, el va identifica modalităţile de remediere pentru unul dintre cele mai mari dezavantaje – necesitatea frecventă de reîncărcare a bateriei şi autonomia de deplasare, care, în cazul acestui prototip, este de 50 km.

Proiectul "Twin Drive Ecomotive" reprezintă prima etapă a procesului de producţie a unui automobil propulsat în proporţie de 100% cu ajutorul energiei electrice. "Twin Drive Ecomotive" vizează proiectarea unui model hibrid care îmbină tehnologiile  gamei de modele Seat Ecomotive cu avantajele oferite de sistemele electrice de propulsie.

Astfel se va obţine atât o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, cât şi o autonomie şi performanţe remarcabile. Prin gama Ecomotive, Seat oferă clienţilor săi modelele Ibiza Ecomotive cu emisii de CO2 de 98g/km, León Ecomotive (119 g/km) şi Alhambra Ecomotive (159 g/km). Modelele Seat Ibiza şi Alhambra sunt automobilele cu cel mai redus nivel de emisii la clasele din care fac parte.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTauto
Stiri auto dupa marca
Alfa Romeo
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Citroen
Dacia
Dodge
Fiat
Ford
Great Wall
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo