Grupul Renault va produce primul autoturism realizat in totalitate in Romania in ~ intervalul 2011-2012, a declarat directorul general adjunct Jean Louis Ricaud, prezent la ~ demararea lucrarilor de constructie a Centrului Tehnic al grupului de la Titu. ~ Vom ...

transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Masina saptamanii Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus Fiat Tipo in Romania - pret de la 10.990 Euro, TVA inclus

Importatorul Auto Italia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din reteaua de distribuitori autorizati. Fiat Tipo porneste de la 10.990 Euro (TVA inclus) si beneficiază de o versiune

citeste mai mult

Partener Piese Auto:

Partener Piese Auto

Interviul saptamanii Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania Obiectivul Mazda in Romania - cresterea nivelului de calitate al vanzarilor si serviciilor - interviu cu Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania

Influentate de spiritul Zoom-Zoom, automobilele Mazda se diferentiaza prin design si motorizare inspirate de conceptul sport. Cristian Rigu, Country Manager Mazda in Romania, a vorbit despre pozitionarea Mazda pe piata auto din Romania si despre

citeste mai mult
Primul automobil al Grupului Renault produs integral in Romania, in 2011 - 2012

Primul automobil al Grupului Renault produs integral in Romania, in 2011 - 2012

Renault

Grupul Renault va produce primul autoturism realizat in totalitate in Romania in intervalul 2011-2012, a declarat directorul general adjunct Jean Louis Ricaud, prezent la demararea lucrarilor de constructie a Centrului Tehnic al grupului de la Titu. "Vom putea produce integral un automobil apartinand Grupului Renault in facilitatile din Romania incepand din 2011 sau 2012. Totodata, primul autoturism produs in totalitate in Romania va fi testat la Centrul tehnic de la Titu", a mai spus Ricaud.

Acesta a precizat ca, in 2011, Centrul Tehnic de la Titu al companiei va fi integrat suta la suta cu celelalte doua centre amplasate in Franta si ca primul autoturism va fi testat in noul centru tehnic de la Titu in vara anului viitor. Oficialul a precizat ca noul centru ofera si posibilitatea testarii unor masini electrice, in cazul in care Grupul se va concentra pe acesta activitate in perioada urmatoare.

"Este probabil ca in viitor sa fie produsa Dacia Logan cu alimentare electrica, iar daca Grupul va merge in aceasta directie cu siguranta ca Titu va oferi posibilitatea de testare a acestui autovehicul", a precizat Ricaud. Potrivit lui Jean Louis Ricaud, Centrul Tehnic al Grupului Renault de la Titu va testa aproape jumatate din modelele noi lansate de Grupul Renault.

"O data ce va fi in totalitate operational, la sfarsitul anului 2009, Centrul de la Titu va putea testa aproape jumatate din modelele noi lansate de Grup. Aici vor putea fi testate intre trei si cinci modele noi tinand cont ca lansam anual circa 10 modele", a precizat Ricaud. Acesta a precizat ca Centrul Tehnic de la Titu este unic in cadrul Grupului Renault deoarece aici vor putea fi testate atat autovehicule finalizate cat si motoare.

Grupul Renault a investit 1,4 miliarde de euro in cei 10 ani de activitate pe piata auto din Romania iar investitiile vor continua si in perioada urmatoare in centrele de productie si testare si in pregatirea personalului, a declarat joi, liderul pentru Regiunea Euromed al Grupului Renault, Christian Esteve, cu ocazia lansarii constructiei Centrului Tehnic al grupului de la Titu.

"Investitiile facute de Renault in ultimii 10 ani au ajuns in prezent la 1,4 miliarde euro, de la investitia initiala de 250 de milioane de dolari. Investitiile au vizat atat centrul de productie de la Mioveni cat si centrul de Design de la Bucuresti si Centrul Tehnic pe care il inauguram astazi, aici, la Titu. Asigur autoritatile romane ca vom continua investitiile pentru dezvoltare si pregatirea personalului in Romania si le multumesc pentru colaborarea excelenta", a precizat Esteve.

Renault Technologie Roumanie a pus piatra de temelie a Centrului Tehnic a Grupului Renault de la Titu in care vor fi verificate atat componentele cat si vehiculele Renault produse in Romania. Centrul Titu va cuprinde bancuri de incercari destinate vehiculelor intregi si componentelor si va permite recrearea unor conditii de functionare extreme: rezistenta la frig, stimulator de expunere la soare, cabina de ploaie.

Pentru a analiza comportamentul vehiculelor sunt prevazute noua tipuri de piste cu o lungime totala de 30 de kilometri. Inelul de viteza, pistele deformate, zona de proiectie sub caroserii sau zonele de apa vor reproduce astfel conditiile de rulare ale masinilor. Totodata, dispozitivul va fi completat de un laborator de analiza a materialelor.

Reprezentantii Grupului Renault au estimat ca activitatea Centrului Tehnic va demara la sfarsitul anului 2009, atunci cand numarul inginerilor Grupului in Romania va ajunge la 3.000 de oameni. La ceremonia de inaugurare a lucrarilor de la Titu au participat presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu.

Investitiile la centrul Renault de la Titu se vor ridica la 450 milioane de euro. Compania Renault a achizitionat, in iulie 1999, uzina Dacia Mioveni. In anul 2000, a fost lansat modelul Dacia SupeRNova, prima concretizare a colaborarii franco-romane, un autoturism echipat cu motor si cutie de viteze Renault.

Material furnizat de Agentia de Presa AGERPRES

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTauto
Stiri auto dupa marca
Alfa Romeo
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Citroen
Dacia
Dodge
Fiat
Ford
Great Wall
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo